Tuesday, August 13, 2013


Gde su naši volonteri


Volonteri Nišvila okupili su se u petak na Nišavskom keju. Nekoliko rasterećenih dana pre početka festivala naši volonteri su mudro iskoristili. Šta se dešavalo i kako su se provodili pogledajte u nastavku..


Nakon prozivke i prvih dogovora, volonteri su druženje nastavili u Parkiću, a tamo ih je prve večeri na žurki dobrodošlice dočekao S.O.S bend.





Hitovi domaće i strane pop, rok i džez scene razmrdali su volontere koji su igrali i pevali iz sveg glasa zajedno sa izvođačima. Osmesi na njihovim licima bili su više nego očigledan dokaz atmosfere koja je otvorila ovogodišnje volontersko druženje.




Trening edukacija

U subotu je u prostorijama bioskopa „Kupina“ u Nišu održana trening edukacija za članove Nišvil džez volonerskog tima 2013. Selektor volonterskog tima Marjan Cvetković je volontere kratko proveo kroz istoriju džeza, potom su usledile korisne informacije o volontiranju, pravima ali i obavezama volontera, volonterskom menadžmentu i sektorima na ovogodišnjem Nišvilu.




Bioskop „Kupina“ je vredne volontere nagradio kartama za filmsku projekciju po izboru i mogućnost da, do narednog volontiranja, uz priloženu volontersku akreditaciju za svaku kupljenu kartu dobiju i poklon.





Druženje se nastavlja!

Na drugoj žurki po redu momci iz Jazzbuke bili su zaduženi za atmosferu. Mladi niški bend ujedno je i brend Nišvil volontera. Upoznavanje, druženje, zaljubljivanje i igranje odvijali su se uz numere koje nam je ovaj bend izvodio, često prateći ritam i želje publike.


Poseta Narodnom muzeju

U nedelju su volonteri posetili Narodni muzej u Nišu i videli stalnu postavku muzeja ,,Arheološko blago Niša od neolita do srednjeg veka“. 




Deo zbirke od oko 40.000 eksponata čine arheološku, numizmatičku i epigrafsku kolekciju muzeja. Najznačajniji među njima su svakako bronzani portret vizantijske carice Eufemije, bronzana statueta Jupitera na prestolu, spomenik Marka Aurelija Posidonija.
Nije ni čudo što je pažnju volonterki privukao raznovrstan nakit iz perioda antike i srednjeg veka, dok su se volonteri najviše zadržali kod zbirke rimskog srebrnog i bronzanog novca.




Ovo je bila prava prilika da se volonteri iz drugih gradova i država upoznaju sa kulturnim nasleđem juga Srbije, kako veći deo eksponata potiče iz nalazišta na teritoriji grada Niša ili bliže okoline.


Silent disco party!

Ovo nedeljno veče nije ni nalik onome na šta ste navikli! U nedelju uveče Nišvil volontere su u Parkiću čekale spremne slušalice. 



Naši volonteri imali su mogućnost da izaberu jedan od tri kanala - kanal DJ Nikola Mande, RopRok kanal i Nišvil radio kanal. Slučajni prolaznici mogli su da, na osnovu glasova koji su se čuli iz Park kafea, zaključe da su volonteri birali ni manje ni više no sva tri kanala.




Tome koliko su se dobro proveli ide u prilog činjenica da su se naši Nišvil volonteri teško odvojili od svojih slušalica po završetku žurke.

Dan mladih


Mladi su sinoć dokazali da je sportski duh i druženje i dalje IN! Na otvorenom bazenu Čair 12.avgust, međunarodni Dan mladih proslavljen je zanimljivim igrama na vodi. Ovoj manifestaciji, razume se, podršku su pružili i Nišvil volonteri.




Devet ekipa odmerilo je snage na vodi: ekipa Niša, Ražnja, Merošine, Aleksinca, Gadžinog Hana, Izviđača, Inicijativa mladih Niša, Sportisti i ekipa Nišvile volontera.

Preko 500 gledalaca strastveno je navijalo i uživalo u programu koji su priredili KOM 018 - Dance4life, akrobatska grupa USB, Klub za umetničko i sinhrono plivanje Niš, Extreme Dance studio & Boom 018, pevač Oliver Katić, grupa Grubb i DJ Nikola Mande.




Iako je u ovakvoj manifestaciji zaista bilo važno učestvovati, valja napomenuti da su prva tri mesta zauzele sledeće ekipe: I mesto ekipa AleksincaII mesto ekipa Ražnja i III mesto ekipa Sportista.


Volonteri Nisvilla dobrovoljno dali krv


Ni igre bez granica ih nisu umorile. Volonteri Nišvila tek su krenuli! 



Mladi volonteri Nišvila učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu. 




Pozivu se odazvao veliki broj volontera i volonterki koji su želeli da pokažu svoju humanost, da podstaknu i budu primer mladim ljudima. 












Organizatori festivala pružili su podršku dobrovoljnom davanju krvi poklonivši 10 kompleta karata Zavodu za tranfuziju krvi u Nišu. Prvih deset Nišlija koji danas budu dali krv postaće gosti festivala.





Posle posete Zavodu za transfuziju krvi volonteri su se pridružili svojim drugovima sa Nišvila i zvanično krenuli sa radom. Koliko će ove godine doprineti uspešnoj realizaciji fesivala, ostaje da se vidi u narednim danima. Jedno je sigurno, u njih ne treba sumnjati!

0 comments:

Post a Comment